Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Een luxe villa maatwerk laten bouwen in slechts 5 stappen

Het bouwen van een villa is een groot avontuur. Voor velen kan het proces overweldigend lijken, vooral als het de eerste keer is dat u uw eigen woning laat bouwen. Bij Livingstone willen we dit proces duidelijk en soepel laten verlopen. 

Lees in deze blog meer over dit proces en de te doorlopen stappen. Zo weet u precies wat u kunt verwachten.

1. Kennismaking

Alles begint met een kennismakingsgesprek. In dit eerste gesprek draait het om uw visie en ideeën. Wat zijn uw woonwensen? Welke woonstijl spreekt u aan? Hoe ziet de locatie eruit en wat zijn de mogelijkheden van de kavel? 

We nemen de tijd om uw verwachtingen te bespreken en om de mogelijkheden te verkennen. Dit is ook het moment waarop we samen nadenken over de praktische aspecten zoals de ligging, de grootte van de kavel en eventuele beperkingen die de locatie met zich meebrengt. Dit gesprek vormt de basis van het gehele traject. Het doel? Helder in beeld krijgen hoe uw droomvilla eruit moet komen te zien en wat haalbaar is.

2. Schetsontwerp en prijsopgave

Met de informatie uit het kennismakingsgesprek gaat een van onze architecten aan de slag. Uw wensen worden vertaald naar een eerste schetsontwerp. Dit is vaak een spannend moment omdat u voor het eerst een visueel beeld krijgt van uw toekomstige woning. De volgende stap is het uitwerken van een 3D-ontwerp. Dit geeft een goede visuele indruk van de volledige villa, inclusief ruimtes en indeling.

Op basis van dit ontwerp ontvangt u een gedetailleerde prijsopgave. Deze geeft inzicht in de kosten van de bouw, van begin tot eind, inclusief materialen, arbeid en eventuele extra’s. In deze fase is er volop ruimte voor aanpassingen; we blijven finetunen totdat u tevreden bent met het ontwerp.

3. Kopersbegeleiding

Bent u tevreden over het ontwerp en de prijsopgave? Leuk! Dan beginnen we aan de volgende fase: de kopersbegeleiding. U krijgt een persoonlijke kopersbegeleider toegewezen die u door de stappen, vanaf een akkoord op het ontwerp, begeleidt. Dit is vanaf nu uw vaste en centrale aanspreekpunt en helpt bij het maken van keuzes omtrent de afwerking van het huis. Denk bijvoorbeeld aan de selectie van materialen, kleuren, vloeren, keukeninrichting en sanitair. De kopersbegeleider zorgt ervoor dat alle beslissingen die u neemt passen bij het ontwerp en uw budget.

Tevens is dit het moment waarop u de aannemingsovereenkomst tekent met de bouwpartner. Deze overeenkomst legt de afspraken vast die zijn gemaakt over de bouw van het huis inclusief de kosten, de planning en eventuele specifieke eisen die u heeft. De kopersbegeleider zorgt ervoor dat alles duidelijk is voordat u de overeenkomst ondertekent.

4. Bouw & realisatie

Kopersbegeleiding check? Ondertekende aannemingsovereenkomst check? Dan kan de bouwfase van start! De bouwpartner, die nauw samenwerkt met Livingstone, neemt de leiding over het bouwproces. Tijdens deze fase worden de funderingen gelegd, de muren opgetrokken en het dak geplaatst. De basisstructuur van het huis wordt hiermee gebouwd, waarna de afwerking volgt voor het volledige exterieur en interieur van uw villa.

Gedurende de bouw wordt u regelmatig op de hoogte gehouden van de voortgang. U krijgt updates over belangrijke mijlpalen zoals het plaatsen van de ramen, de installatie van de technische voorzieningen en de voortgang van de binnenafwerking. De communicatie blijft transparant zodat u altijd weet wat er gebeurt en wanneer u de volgende stap kunt verwachten.

5. Oplevering

Na maanden van voorbereidingen en een bouwfase, is de grote dag aangebroken: de oplevering van uw eigen droomvilla! Samen met de bouwpartner en de kopersbegeleider loopt u door het huis om te controleren of alles is uitgevoerd volgens de afspraken. Dit is hét moment om te kijken of alle afwerkingen, installaties en voorzieningen naar wens zijn. Eventuele laatste aanpassingen worden besproken en indien nodig uitgevoerd.

Bent u tevreden? Dan overhandigen we de sleutels van uw nieuwe woning. Dit moment markeert het einde van het bouwproces en het begin van een nieuw hoofdstuk in uw leven. We nemen de tijd om dit bijzondere moment te vieren en u te feliciteren met een flesje champagne in uw nieuwe villa.

Wat gebeurt er hierna?

Nu de villa is opgeleverd bent u thuis! Wij blijven beschikbaar voor eventuele vragen of ondersteuning, ook na de oplevering. U staat er nooit alleen voor.Benieuwd naar alle mogelijkheden? Maak nu een vrijblijvende eerste afspraak met een van onze architecten!

❮ Naar nieuwsoverzicht